Namještaj

Kupci namještaja traže kvalitetan, ergonomski oblikovani i siguran namještaj.

Kako postići tražene zahtjeve:

Najpravilnija i najbolja način je korištenje norma HRN EN, koja u svom dokumentu daje upute da bi proizvod ispunio sigurnosne zahtjeve. Norme su nastale na temelju iskustvenih i znanstvenih rezultata.

Republika Hrvatska Zakonom o općoj sigurnosti proizvoda (NN 30/2005, 139/2010, 14/2014) navodi da na tržište može stavljati samo siguran proizvod.

Sigurnim proizvodom se smatra proizvod koji u razumnom predviđenom roku upotrebe uz poštivanje zahtjeva za održavanje i montažu, ne predstavlja rizik, ili samo smanjuje rizik na minimalnu razinu koji je prihvatljiv u zaštiti i sigurnosti ljudi.

Proizvođačima i trgovcima namještaje:

- Tvornička kontrola proizvodnje
- Usklađenje i izrada dokumentacije, dokumentacije o ugradnji i održavanju

Arhitektima i ostalim sudionicima javne nabave:

- Stručna pomoć oko izrade natječajne dokumentacije, pregledi dokumentacije i uzoraka od ponuditelja, provjera isporuke namještaja i završni pregled prije primopredaje)
- Stručna pomoć oko opremanja javnih ustanova(škole, vrtići, bolnice)i odabira namještaja za ciljane skupine gdje su jako bitne dimenzije i funkcionalnost namještaja
- Oprema hotela, domova za smještaj, uredima, kino dvoranama – odabir namještaja prema mjestu i učestalosti upotrebe
- Dječji namještaja, kreveti na kat – stručna pomoć oko proizvodnje dječjeg namještaja – dimenzije i sigurnosni zahtjevi
- Vrtni namještaja – sigurnosni zahtjevi, dimenzije, stabilnost

U suradnji s akreditiranim laboratorijem vršimo pripremu uzoraka za ispitivanje namještaja po HRN EN normama.